دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 64-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


1- دانشجوی دکتری، گروه مهندسی طراحی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران. ، Alireza.kouchaki@ut.ac.ir
2- دانشجوی دکتری شهرسازی، گروه شهرسازی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اصفهان، اصفهان، ایران.
3- کارشناسی ارشد مهندسی پدافند غیر عامل گرایش طراحی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر٫ تهران، ایران.
4- دانشیار گروه هنر و معماری دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
چکیده:   (1057 مشاهده)
رشد شتابان شهرنشینی طی چهار دهه اخیر سبب شده است که فضای فیزیکی- کالبدی شهرها گسترش یافته و زمین­های پیرامونی خود را که اغلب اراضی کشاورزی مرغوب و باغات می­باشند را از بین ببرد و در بافت و کالبد خود قرار دهند. اگرچه شهر و شهرنشینی خود یکی از مهم­ترین شاخص­های رفاه و توسعه اجتماعی و اقتصادی محسوب می شوند، رشد شتابان آن می­تواند سرانه برخورداری از بسیاری امکانات اجتماعی واقتصادی را کاهش دهد و از این طریق پیامدهای آن به صورت کاهش سطح کیفیت زندگی در عرصه­های مختلف شهری نمایان شود. با توجه به اینکه ارزیابی روند گستردگی شهری و آگاهی از الگوهای تغییرات کاربری اراضی و به کارگیری نتایج آن در برنامه­ریزی­های آینده شهر ضروری می­باشد، بنابراین ارزیابی اصولی را در این زمینه می­طلبد که در این تحقیق سعی شده است این کار انجام پذیرد. و باتوجه به هدف پژوهش جامعه آماری مورد ارزیابی ما سرپرستان خانوار ساکن در منطقه  ننله شهر سنندج می­باشد روش گردآوری داده­ها در این تحقیق شامل روش کتابخانه­ای و روش پیمایش مقطعی است برای استخراج شاخص­های مذکور از نرم افزار  Spssتکنیک ویکور و مدل Holsat استفاده گردیده است نتایج بدست آمده از جدول نهایی تکنیک ویکور مشخص شد که مؤلفه­های اقتصادی شامل فرصت­های شغلی به همه طبقات جامعه با امتیاز 916/0 به عنوان مهم­ترین مؤلفه تأثیر­گذار در بالا بردن کیفیت زندگی می­باشد و همچنین نتایج حاصل از مدل Holsat نشان می­دهد جز در بخش زیست محیطی که اکثریت  عامل بازدارند در بالا بردن کیفیت زندگی شهروندان است در دیگر بخش­ها اکثریت عامل توسعه کیفیت زندگی شهروندان می­­باشد.
واژه‌های کلیدی: کیفیت زندگی، شهر سنندج، شهرنشینی
متن کامل [PDF 1291 kb]   (401 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/5/21 | پذیرش: 1402/10/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.