۴ نتیجه برای سلیمی
محمدرضا سلیمی سبحان، محمد یاپنگ غراوی، مریم محمدبیگی سلخوری، مصطفی بالی چلندر،
دوره ۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
شهرها هرساله پذیرای میلیونها نفر گردشگرند و گردشگری شهری اکنون به فعالیتی مهم تبدیل شده که جریان کارها، اقدامات اجتماعی و تغییرات فضایی فراوانی به ویژه در کشورها شکل داده است. نقش شهرها در جذب گردشگران و شکل گیری گردشگری شهری به عنوان یک الگوی فضایی گردشگری در عصر حاضر بعد دیگری از اقتصاد شهری را شکل داده است که به نوسازی و توسعه سیمای شهری، سیستم حمل و نقل، اقامت¬گاههای گردشگری و بهبود و ساماندهی زیرساختهای شهری منتهی میشود رشد و توسعه گردشگری شهری و جذب گردشگر تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله اعتماد اجتماعی و امنیت فضاهای شهری است، و نقش به سزایی در جذب گردشگر دارد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر اعتماد اجتماعی و امنیت فضاهای شهری در توسعه گردشگری شهری نگاشته شد. پژوهش حاضر در صورت دسته بندی تحقیقات بر مبنای هدف، در دسته تحقیقات کاربردی و از نظر نحوه روش تحقیق، از نوع تحقیقات توصیفی – تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش حاضر گردشگران ورودی به شهر گرگان تشکیل میدادند. با توجه به این که تعداد حجم جامعه آماری مشخص نبود از فرمول کوکران برای حجم جامعه نامحدود استفاده شد و حجم نمونه ۳۸۴ نفر برآورد گردید. به منظور پاسخگویی به سوالات پژوهش از نرم افزارهای spss و pls استفاده شد. یافتههای پژوهش نشان داد که اعتماد اجتماعی و امنیت فضاهای شهری برتوسعه گردشگری تاثیرمعناداری دارد به گونهای که میزان تاثیر متغیر امنیت فضاهای شهری بر توسعه گردشگری بیشتر از اعتماد اجتماعی است.
حسنعلی فرجی سبکبار، بهمن طهماسی، فاطمه سلیمی،
دوره ۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
مشارکت به عنوان یکی از شاخصهای مهم توسعه پایدار شناخته میشود. طی دهههای گذشته مشارکت زنان به شکل قابل توجهی در فرایند برنامههای توسعه در دستور کار قرار گرفته شده است. چراکه صاحب نظران معتقد هستند بدون مشارکت فعال زنان در تمامی عرصهها هیچ توسعهای کامل و پایدار نخواهد بود. هدف از پژوهش حاضر شناسایی و تحلیل مهمترین موانع و چالشهای پیش روی مشارکت زنان در مدیریت روستاهای دهستان لواسان کوچک است. روششناسی این مقاله به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت و شیوه تحلیل از نوع توصیفی _ تحلیلی است. در این پژوهش به منظور گردآوری اطلاعات به صورت تلفیقی از روشهای کتابخانهای و اسنادی و روشهای میدانی و تکمیل پرسشنامه با توجه به شاخصهای استخراج شده از مطالعات نظری استفاده شده است که این موضوع روایی علمی شاخصها را نشان میدهد. و جهت اعتبار سنجی گویههای پرسشنامه از آلفای کرونباخ(۷۸/۰) استفاده شده است. جامعه آماری در این پژوهش شامل جمعیت زنان ۱۵ آبادی دارای سکنه در دهستان لواسان کوچک است. جمعیت زنان دهستان لواسان کوچک برابر با ۲۵۹۵ نفر بوده است. که از این تعداد بر اساس فرمول کوکران ۳۳۴ نفر به عنوان نمونه انتخاب شده است و بر اساس حجم نمونه تعداد پرسشنامهها در هر روستا تعیین و توزیع گردید. جهت تحلیل دادهها از روش تحلیل عاملی در نرم افزار SPSS استفاده شده است. یافتههای پژوهش نشان میدهد هشت عامل؛ ساختارهای اجتماعی، ویژگیهای فردی زنان، عدم مهارت و آگاهی کافی، دسترسی محدود، فرهنگ و سنت، نابرابری در فرصتها، محدودیت تردد و جبر و وابستگی به عنوان مهمترین موانع و چالشهای مشارکت زنان در مدیریت روستایی دهستان لواسان کوچک شناسایی شدهاند.
جعفر محمدی برزگر، محمدرضا سلیمی سبحان،
دوره ۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده
هدف تحقیق پیش رو شناسایی سیاست جنایی مشارکتی پلیس در شهرستان بویین زهرا در پیشگیری از جرایم میباشد. دادهها از طریق روش آمیخته(کیفی/ تحلیل مضمون پیمایشی به شیوه استقرایی و روش کمی/ توصیفی) گردآوری شده است. نوع روش آمیخته، اکتشافی بوده است دربخش کیفی از روش نمونهگیری هدفمند استفاده شده است. بر این اساس کارشناسان انتظامی قزوین و بوئین زهرا به تعداد ۲۴نفر شناسایی و پس از مصاحبه نیمه ساختاریافته از نرم افزارمکس کیودا برای تحلیل یافته ها استفاده گردید. روایی یافتهها از طریق نظر سایر خبرگان(تکنیک تثلیث) و پایایی آن از طریق هدایت دقیق جریان مصاحبه، تفسیر مصاحبههای همگرا و نظر خبرگان انجام پذیرفت. در بخش کمی به منظور سنجش یافتهها و آگاهی از وضعیت موجود و اولویتبندی از ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. جامعه آماری مطابق فرمول کوکران با توجه به ظرفیت نیروی انسانی شهرستان ۶۸ نفر انتخاب شد. روایی برسشنامه از طریق روایی منطقی، روایی سازه و پایایی از طریق آلفای کرونباخ تایید شده و تجزیه و تحلیل دادهها با ارایه جداول و تفسیر یافتهها با نرم افزارspss صورت گرفته است. یافتههای تحقیق نشان داد که سیاست جنایی مشارکتی پلیس در این شهرستان از ۹ مضمون آموزش عمومی، برنامههای فرهنگی، نفوذ جامعه محلی، پیشگیری جامعه محور، همکاری بینسازمانی، عدالت ترمیمی، پیشگیری انتظامی، پیشگیری وضعی و پیشگیری کیفری تشکیل شده است.
محمدرضا سلیمی سبحان، محمد یاپنگ غراوی، حسین طرز علی، افسانه رزجی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۳ ۱۴۰۳ )
چکیده
برای دستیابی به بازاریابی موفق گردشگری و کسب جایگاه رقابتی ضروری است که برنامه ریزان گردشگری درک صحیح و روشنی از متغیرهای تاثیرگذار بر رقابت پذیری مقاصد گردشگری داشته باشند از این رو پژوهش حاضر با هدف تحلیل تاثیر تصویر ذهنی و کیفیت زیرساختها بر رقابت پذیری مقاصد گردشگری تدوین شده است. پژوهش حاضرازنظر هدف، کاربردی و ازنظر روش توصیفی- تحلیلی است. برای جمعآوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفادهشده است. ابزار گرداوری دادهها پرسشنامه بود. جامعه آماری پژوهش را گردشگران ورودی به شهر گرگان تشکیل میداد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۳۸۴ نفر برآورد گردید. پایایی پرسشنامه از طریق محاسبه آلفای کرونباخ و محاسبه ضریب پایایی ترکیبی(cr) سنجیده شد، نتایج حاصل از مقدار آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی پرسشنامه تایید کننده پایایی مناسب پرسشنامه مورد استفاده میباشد. در این پژوهش به منظور تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش از نرم افزارهای SPSS و pls استفاده شده است. یافتههای حاصل از این پژوهش نشان داد که کیفیت زیرساختهای گردشگری بر رقابت پذیری مقاصد گردشگری و تصویر ذهنی از مقصد گردشگری تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین نتایج نشان داد که تصویر ذهنی از مقاصد گردشگری بر رقابت پذیری مقاصد گردشگری تاثیر مثبت و معناداری دارد. با توجه به مقدار ضریب مسیر بدست آمده میزان تاثیر کیفیت زیرساختهای گردشگری و تصویرذهنی از مقصد بر رقابت پذیری مقاصد گردشگری در حد متوسط ارزیابی شد.