دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 68-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

محمدی برزگر جعفر، سلیمی سبحان محمدرضا. شناسایی سیاست جنایی مشارکتی پلیس در پیشگیری از جرایم(مورد مطالعه: شهرستان بوئین زهرا). مطالعات جغرافیایی مناطق کوهستانی. 1402; 4 (3) :53-68

1- استادیار انتظامی، پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی، تهران، ایران. ، tat1352@yahoo.com
2- استادیار جغرافیا، پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی، تهران، ایران.
هدف تحقیق پیش رو شناسایی سیاست‌ جنایی مشارکتی پلیس در شهرستان بویین زهرا در پیشگیری از جرایم می‌باشد. داده‌ها از طریق روش آمیخته(کیفی/ تحلیل مضمون پیمایشی به شیوه استقرایی و روش کمی/ توصیفی) گردآوری شده است. نوع روش آمیخته، اکتشافی بوده است دربخش کیفی از روش نمونه‌گیری هدفمند استفاده شده است. بر این اساس کارشناسان انتظامی قزوین و بوئین زهرا به تعداد 24نفر شناسایی و پس از مصاحبه نیمه ساختاریافته از نرم افزارمکس کیودا برای تحلیل یافته ها استفاده گردید. روایی یافته‌ها از طریق نظر سایر خبرگان(تکنیک تثلیث) و پایایی آن از طریق هدایت دقیق جریان مصاحبه، تفسیر مصاحبه‌های همگرا و نظر خبرگان انجام پذیرفت. در بخش کمی به منظور سنجش یافته‌ها و آگاهی از وضعیت موجود و اولویت‌بندی از ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. جامعه آماری مطابق فرمول کوکران با توجه به ظرفیت نیروی انسانی شهرستان 68 نفر انتخاب شد. روایی برسشنامه از طریق روایی منطقی، روایی سازه و پایایی از طریق آلفای کرونباخ تایید شده و تجزیه و تحلیل داده‌ها با ارایه جداول و تفسیر یافته‌ها با نرم افزارspss صورت گرفته است. یافته‌های تحقیق نشان داد که سیاست جنایی مشارکتی پلیس در این شهرستان از 9 مضمون آموزش عمومی، برنامه‌های فرهنگی، نفوذ جامعه محلی، پیشگیری جامعه محور، همکاری بین‌سازمانی، عدالت ترمیمی، پیشگیری انتظامی، پیشگیری وضعی و پیشگیری کیفری تشکیل شده است.

دریافت: 1402/11/4 | پذیرش: 1402/9/10