دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1403 1403 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahramijaf S, mazandarni D, nobakht S. Investigating the effective factors on achieving the desired governance of border cities (case study of Paveh city). JGSMA 2024; 5 (1)
URL: http://gsma.lu.ac.ir/article-1-197-fa.html
بهرامی جاف ساجد، مازندرانی دریا، نوبخت سمیرا. آینده‌پژوهی توسعه پایدار در شهرهای مرزی بر اساس رویکرد حکمروایی شهری (نمونه موردی شهر مرزی سردشت). مطالعات جغرافیایی مناطق کوهستانی. 1403; 5 (1)

URL: http://gsma.lu.ac.ir/article-1-197-fa.html


1- فردوسی مشهد
2- ، Darya.mazandrani@mail.um.ac.ir
چکیده:   (544 مشاهده)
هدف‌گذاری اصلی در رویکرد حکمروایی خوب، حرکت و گذار از ساختارهای متمرکز و سلسله‌مراتبی به‌طرف رویکرد مشارکتی با سازمان‌های اجتماعی و بازیگران غیردولتی از جمله بخش خصوصی است که زمینه فراهم‌آوردن توسعه پایدار شهری را فراهم می­آورد. در این میان جایگاه حکمروایی شهری به‌عنوان یکی از استراتژی­های مهم دستیابی به توسعه پایدار از اهمیت خاصی برخوردار است که در کانون بحث این تحقیق برای شهر مرزی سردشت قرار گرفته است. رویکرد تحلیل در این مقاله، بر اساس جایگاه حکمروایی در تحقق‌پذیری توسعه پایدار شهرهای مرزی است. رویکرد گردآوری داده­ها، رویکرد تعاملی خبره محور و روش تحلیل، کمی و کیفی بوده و روش تحقیق توصیفی تحلیلی بوده است. یافته­های تحقیق در قالب سه بخش 1- شناسایی عوامل حکمروایی مؤثر بر توسعه پایدار شهری در قالب 8 بعد و 39 متغیر 2- شناسایی و بررسی نقش این متغیرها در تحقق توسعه پایدار شهری با استفاده از روش تحلیل اثرات متقاطع (MICMAC) 3- شناسایی پیشران­های کلیدی اثرگذار بر تحقق‌پذیری توسعه پایدار در شهر مرزی سردشت با استفاده از روش دلفی آنی و  اولویت‌بندی از نظر اهمیت و عدم قطعیت. نتایج نشان داد که مجموعاً 8 متغیر  نگرش به جمع و کار جمعی، هماهنگ بودن برنامه‌های سازمان‌های مرتبط با مدیریت شهری در شهر مرزی سردشت، ارتباط متقابل و تعامل سازنده میان نهادهای دولتی و خصوصی، پاسخگویی مدیران و مسئولان شهری به شهروندان، شایسته‌سالاری در انتخاب مدیران شهری، تبادل نظر مدیران شهر در تصمیم‌گیری‌های مربوط به مسائل شهر، توزیع عادلانه امکانات و تسهیلات شهری و متغیر میزان پایبندی مدیران شهری در جانب‌داری نکردن از افراد و نهادهای پرنفوذ شهری به‌عنوان مهم­ترین عوامل تأثیرگذار در تحقق‌پذیری توسعه پایدار در حوزه حکمروایی شهری انتخاب شدند. از سوی دیگر نتایج بررسی سناریوهای توسعه پایدار در چارچوب حکمروایی شهری نشان داد که احتمال وقوع حالت­های بحرانی در آینده توسعه پایدار در شهر مرزی سردشت بیشتر قابل‌تصور است.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/10/7 | پذیرش: 1402/5/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه مطالعات جغرافیایی مناطق کوهستانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق