دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 92-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

نادری علی، رفیعیان محسن. بررسی چالش‌های هم‌پیوندی مناطق روستایی و شبکه‌های فرامنطقه‌ای با رویکرد نوآوری اجتماعی منطقه(محدوده مورد مطالعه: مناطق روستایی شهرستان سمیرم). مطالعات جغرافیایی مناطق کوهستانی. 1402; 4 (3) :69-92

URL: http://gsma.lu.ac.ir/article-1-527-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه‌ریزی منطقه‌ای، گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه یزد، یزد، ایران
2- استادیار، گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه یزد، یزد، ایران ، mrafian@yazd.ac.ir
چکیده:   (1808 مشاهده)
امروزه نوآوری در تقویت شبکه­های فرامنطقه­ای اهمیت بسیاری دارد. شبکه­های نوآورانه منطقه­ای میتوانند با استفاده از رویکردهای همپیوندی مناطق روستایی ارتباطات مستحکمی را با شبکه­های فرامنطقه­ای برقرار کنند. شرایط غیرقابل انتظاری که این پژوهش  پیرامون آن شکل گرفته آن است که در محدوده شهرستان سمیرم علیرغم امکانات بسیاری که برای شکل­گیری شبکه نوآور منطقه­ای وجود دارد، این منطقه نتوانسته است به هیچ شبکه­ای حول نوآوری منطقه­ای من جمله شبکه نوآور اجتماعی دست­یابد. هدف این پژوهش بررسی چالش­های شبکه­های نوآوری اجتماعی با رویکرد هم­پیوندی مناطق روستایی با شبکه­های فرامنطقه­ای است، سوال اصلی این است که چالش­های کلیدی سد راه ایجاد شبکه­های نوآور اجتماعی و همچنین شرکت­های اجتماعی کدامند؟ این مقاله در نظر دارد با تحلیل محتوای کیفی مبتنی بر مصاحبه­های نیمه ساختار یافته با خبرگان این حوزه به بررسی چالش­های شبکه­های نوآورانه روستایی بپردازد. روش پژوهش کیفی اکتشافی است که بر مبنای مصاحبه نیمه ساختار یافته با مسئولین و متخصصان محلی برنامه­ریزی منطقه­ای و توسعه روستایی می­باشد. در تجزیه و تحلیل اطلاعات، با استفاده از تحلیل محتوای کیفی مصاحبه­ها، با استفاده از نرم افزار MAXQDA یافته های پژوهش ارائه گردید. نتایج حاکی از آن است که مناطق روستایی سمیرم دارای ضعف زیرساختی، مدیریتی، اقتصادی است و عدم مشارکت مردم در توسعه روستا نیز یکی از چالش­های حائز اهمیت است که در پی بی­اعتمادی مردم نسبت به مسئولین محلی و همچنین قبیله گرایی در این مناطق به وجود آمده است. در مناطق روستایی سمیرم میتوان با استفاده از شرکت‌های‌ فنی و مهندسی کشاورزی که زیر نظر جهادکشاورزی فعالیت دارند به توسعه و ایجاد شبکه­های نوآور اجتماعی پرداخت، زیرا که سازوکاری نزدیک به شرکت­های اجتماعی بررسی شده در مبانی نظری دارند.
متن کامل [PDF 1472 kb]   (238 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/11/4 | پذیرش: 1402/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه مطالعات جغرافیایی مناطق کوهستانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق